Τηλεοπτικές σειρές: ανοιχτά ή προσφάτως κλεισμένα μέτωπα

 

Έχοντας κάνει αρκετά ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδος τους τελευταίους μήνες, είχα πάντα συντροφιά το μικρό macbook air των 11″ φορτωμένο με σειρές της Αμερικάνικης τηλεόρασης, προκειμένου να περνάω την ώρα μου. Τους τελευταίους μήνες λοιπόν είδα:

  • The Killing (S01 &S02)
  • Alcatraz (S01)
  • Walking Dead (S02)
  • Homeland (S01)
  • Mad Men (S01)

Πολύ σύντομα τα σχόλιά μου για τα παραπάνω.

The Killing: είναι μία πραγματικά εξαιρετική αστυνομική σειρά που πραγματεύεται την εξιχνίαση μίας δολοφονίας στο Σιάτλ από δύο αστυνομικούς.. Δεν κουράζει αφού ολοκληρώνεται στη 2η σαιζόν, έχει γρήγορη δράση και απρόβλεπτες εξελίξεις.

Alcatraz: Πραγματεύεται την επαναφορά στο σήμερα κάποιων βαρυποινητών καταδίκων της περιβόητης φυλακής οι οποίοι αντί να μεταφερθούν σε άλλη ξαφνικά βρίσκονται στο 2012. Ενδιαφέρον concept που όμως μετά τα μισά της σειράς έκανε “κοιλιά”. Περιμένω τον πιλότο του δεύτερου season ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο, αλλοιώς δεν με βλέπω να το συνεχίζω.

Walking Dead: η γνωστή σειρά με θέμα τους επιζώντες σε μία Αμερική γεμάτη με ζωντανούς-νεκρούς και η προσπάθειά τους για επιβίωση. Καλογυρισμένη σειρά που όμως στην προσπάθεια των παραγωγών να γεμίσουν επεισόδια, καταφεύγει σε ακρότητες και αρκετά σκληρές σκηνές. Σίγουρα δεν είναι για κάθε μέρα και δεν ξέρω αν πρόκειται να πάω άμεσα στο τρίτο season.

Homeland: Ένας πεζοναύτης που θεωρείται νεκρός γυρίζει ξαφνικά στην Αμερική, και ενώ όλοι τον θεωρούν ήρωα μία πράκτορας της CIA υποψιάζεται οτι μπορεί να συνεργάζεται με τρομοκράτες. Εντυπωσιάστηκα από το πρώτο season, την πλοκή, τη δράση και την εξέλιξη και πραγματικά περίμενα με αγωνία την έναρξη του δεύτερου πριν μερικές εβδομάδες. Ωστόσο το s02 ως τώρα έχει απογοητεύσει και το ως τώρα αποτέλεσμα είναι αρκετά κατώτερο των προσδοκιών μου.

Mad Men: Η σειρά βρίσκεται ήδη στο 5ο season και πραγματεύεται τη ζωή μίας σειράς στελεχών μίας διαφημιστικής εταιρείας στη Νέα Υόρκη στις αρχές των 60s. Εξαιρετική σειρά, ιδιαίτερα καλογυρισμένη και με πολύ καλές ερμηνείες. Μην περιμένετε έντονη δράση (θα έλεγα πιο σωστά “μην περιμένετε ΚΑΘΟΛΟΥ δράση”) αλλά ετοιμαστείτε για μία σειρά αποτελούμενη από πολλές αντιθέσεις, καταστάσεις που δεν έχουμε συνηθίσει να ζούμε σήμερα (η σειρά εξελίσεται στα 60s), πολύ αλκοόλ και πάρα πολύ τσιγάρο!! Τη στιγμή που γράφω το κείμενο τούτο βρίσκομαι στα μισά του δεύτερου season και προχωρώ αργά προς το φινάλε του και προς το 3ο (και μετά 4ο και 5ο)!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s