επιχείρηση Argo

Argo

Πριν από περίπου ένα μήνα είδα το “επιχείρηση Argo”, λόγω φόρτου εργασίας ωστόσο η κριτική έρχεται με καθυστέρηση. Πήγα λοιπόν γνωρίζοντας τόσο το στόρι της ταινίας όσο και το σχετικό θόρυβο που έχει δημιουργηθεί γύρω απ’ την ταινία και το αν θα βραβευθεί με όσκαρ.

Τελικά οφείλω να ομολογήσω πως το Argo αποτέλεσε μία εξαιρετική και ιδιαίτερα καλογυρισμένη ταινία. Με το στόρι λίγο ως πολύ γνωστό μεν και με αρκετά πατριωτικά στοιχεία (οι καλοί Αμερικάνοι και οι κακοί άραβες κλπ κλπ) που ωστόσο δεν με ενόχλησαν ούτε θεωρώ οτι ήταν σε σημείο υπερβολής και με το σενάριο και τη σκηνοθεσία να απογειώνουν την ταινία και να τη γεμίζουν ένταση από τις πρώτες σκηνές μέχρι σχεδόν τους τίτλους τέλους. Με τον Μπεν Αφλεκ σε διπλό ρόλο σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή και με άριστες επιδόσεις τόσο στο ένα ταμπλό όσο και στο άλλο. Και ειδικά για το ρόλο του σκηνοθέτη όπου ο Άφλεκ είναι σχετικά “νέος”, οφείλω να ομολογήσω οτι τα πήγε πολύ παραπάνω από περίφημα.

Αν και έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από τότε που βγήκε στις αίθουσες, παίζεται ακόμα. Οπότε αν δεν την έχετε δει, σπεύσατε άμεσα…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s