The Killers live @ Wembley Stadium

IMG_6933

Το Σάββατο 22 Ιουνίου βρέθηκα στο στάδιο Wembley στο Λονδίνο για να παρακολουθήσω τη συναυλία των Killers στη βρετανική πρωτεύουσα. Μία συναυλία η οποία ήταν στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής περιοδίας του συγκροτήματος και για την οποία είχα εντοπίσει και αγοράσει εισιτήρια από πέρυσι.

Κατ’ αρχάς το Wembley είναι μία συγκλονιστική εμπειρία για να παρακολουθήσεις συναυλία (ή αθλητική δραστηριότητα). Πολύ εύκολα προσβάσιμο από τρένο, τρεις σταθμούς μετρό καθώς και δεκάδες γραμμές λεωφορείων, αποτελεί τον ιδανικό open air χώρο για συναυλίες καλλιτεχνών και συγκροτημάτων παγκόσμιας εμβέλειας. Από το Webley κατά καιρούς έχουν περάσει καλλιτέχνες όπως οι Queen, ο Prince, η Madonna, o Robbie Williams και πολλοί άλλοι από όλα σχεδόν τα είδη μουσικής.

Δεκάδες είσοδοι με ηλεκτρονική επιβεβαίωση εισόδου του θεατή διευκολύνουν την πρόσβαση και δεν δημιουργούν κανενός είδους μποτιλιάρισμα (να τα βλέπουν αυτά οι φωστήρες που τρέχουν το Terra Vibe). Γύρω γύρω από το μεσαίο επίπεδο καθισμάτων (φαντάζομαι οτι το ίδιο ισχύει και στα άλλα επίπεδα, απλά εγώ εκεί είχα εισιτήρια και για εκεί μπορώ να μιλήσω) υπάρχουν δεκάδες μπαρ, εστιατόρια και σταντς για να εξυπηρετήσουν τον θεατή. Burgers, πίτσες, χοτ ντογκς και κινέζικο μαζί φυσικά με την απαραίτητη μπύρα προσφέρουν λύσεις για την όρεξη των θεατών, πρίν αλλά και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Τουαλέτες άψογες (απλά ντρεπόσουν να πατήσεις) και καθαρές ακόμα και προς το τέλος της συναυλίας και με τη μισή θύρα να έχει αδειάσει από τις αμέτρητες Carlsberg. Γενικότερα μία κατάσταση πολύ πολύ παραπάνω από πολιτισμένη, εντελώς διαφορετική από την καφρίλα και την προχειρότητα της Ελλάδας και με λίγα λόγια εμπειρία για το θεατή!!

Πάμε στα της συναυλίας λοιπόν. Οι πόρτες του Webley άνοιξαν γύρω στις 5, ενώ στις 6.15 βγήκαν στη σκηνή οι James! Ναι ναι οι γνωστοί και πολυαγαπημένοι μας James ήταν το πρώτο support group της βραδιάς, ερμηνεύοντας οκτώ τραγούδια . Σε αντίθεση με την Ελλάδα, στην Αγγλία οι James δεν αποτελούν μεγάλο όνομα στο χώρο στον οποίο κινούνται. Εξ’ ου και η υποδοχή που τους επιφυλλάχθηκε και η οποία ήταν αρκετά χαλαρή και χλιαρή. Ωστόσο οι ερμηνείες τους ήταν εξαιρετικές και σίγουρα αποζημίωσαν όσους (μεταξύ των οποίων και ο υπογράφων) φανς ήταν εκείνη την ώρα στο στάδιο. Περίπου 15-20′ μετά την αποχώρηση του Tim Booth και της παρέας του από τη σκηνή, τη θέση τους πήραν οι Gaslight Anthem για ένα αντίστοιχου μεγέθους σετ οκτώ τραγουδιών. Ένα σετ το οποίο και δεν παρακολούθησα αφού αναλώθηκα στην κατανάλωση κινέζικου φαγητού…

Κυρίως πιάτο λοιπόν στις 20:50 με το κουαρτέτο από το Λας Βέγκας να ανεβαίνει στη σκηνή και τον Brandon Flowers να ξεκινάει στο πιάνο και τραγουδώντας το Enterlude. It’s good to have you with us even if it is just for the day, πριν ξεκινήσει το κυρίως σόου με πρώτο τραγούδι το When you were young. Για δύο ώρες στη σκηνή οι Killers ερμήνευσαν όλα τα τραγούδια -παλιά και νέα- τα οποία θα περίμενε να ακούσει κανείς. Από την πρώτη τους επιτυχία Mr Brightside (με την οποία έκλεισε το encore) μέχρι το Mrs Atomic Bomb και το Here with me, τα τρέχοντα singles τους από τον τρέχοντα δίσκο τους Battleborn. Και όλα αυτά μέσα σε ένα σόου με απίστευτο ήχο, εξαιρετικά φωτιστικά, λέϊζερ, καπνούς και πυροτεχνήματα. Και φυσικά με τους 80.000 κόσμου στις κερκίδες και την αρένα να παραληρούν και να χορεύουν πρακτικώς ακατάπαυστα!!

Το πλήρες σετ τραγουδιών της συναυλίας

Enterlude
When You Were Young
Spaceman
The Way It Was
Smile Like You Mean It
This River Is Wild
Bling (Confessions Of A King)
Shadowplay
Miss Atomic Bomb
Human
Somebody Told Me
I Think We’re Alone Now
Here With Me
For Reasons Unknown
From Here On Out
Dustlands (Wembley Song)
Read My Mind
Runaways
All These Things That I’ve Done

Flesh And Bone
Jenny Was A Friend Of Mine
Battle Born
Mr Brightside

Συνολικά η συγκεκριμένη συναυλία ήταν πραγματικά εξαιρετική από πάσα άποψη και ως φαν του συγκροτήματος με ικανοποίησε 100% και βάλε! Για όσους φανς διαβάζουν τούτες τις γραμμές κειμένου, διαβάζοντας στο διαδίκτυο ανακάλυψα οτι η συναυλία μαγνητοσκοπήθηκε και κάποια στιγμή (φαντάζομαι προς το τέλος του έτους) θα κυκλοφορήσει σε dvd/bd.

Βίντεο (τραβηγμένα με iPhone 5)

The Killers – Read my mind

The Killers – All these things that I’ve done

James – Sometimes

Φωτογραφίες

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s