U2 live at The O2

Χθες το βράδυ είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε ζωντανά τους U2 στο O2 του Λονδίνου, στο πλαίσο της περιοδείας Innocence & Experience Tour 2015. Ένα live που κανονίσαμε το Μάρτιο, μια και είδα τυχαία το σχετικό ενημερωτικό newsletter την κατάλληλη μέρα. Η απόφαση πάρθηκε στη στιγμή και τα εισιτήρια αγοράστηκαν λίγες ώρες πριν εξαντληθούν!!

Σε κάθε περίπτωση αυτό που ζήσαμε στις περίπου 2.5 ώρες στο O2 απλά δεν περιγράφεται με λόγια! Ένα μοναδικό θέαμα που συνδύαζε εξαιρετικά, παλιά και νέα, τραγούδια του συγκροτήματος με χρήση τεχνολογίας και εφέ.

Πάμε να τα δούμε απ’ την αρχή: Η σκηνή ήταν χωρισμένη σε τρία σημεία. Τον κυρίως χώρο όπου και εξελίχθηκε το μεγαλύτερο μέρος του event, το διάδρομο που διέσχιζε την αρένα των ορθίων, καθώς και τη μίνι σκηνή που κατέληγε ο διάδρομος όπου μεταφέρθηκε η μπάντα και ερμηνεύσε τέσσερα τραγούδια (δύο εκ’ των οποίων μαζί με μία κοπέλα, που ανέβησαν στη σκηνή από το κοινό, η οποία με τη βοήθεια ενός κινητού τράβαγε τη δράση που προβάλλονταν στο video wall αλλά και στον έξω κόσμο μέσω streaming!!).

Η μεγάλη έκπληξη ήταν ωστόσο το τεράστιο video wall-γέφυρα που κατέβαινε από τον ουρανό του Ο2 και κάλυπτε το διάδρομο, προβάλοντας είτε στιγμιότυπα από τη συναυλία και σχετικά videos με τα εκάστοτε τραγούδια, είτε διάφορα effects και animations. Οι U2 είναι άκρως πολιτικοποιημένοι και ουκ’ ολίγα από τα τραγούδια τους περιέχουν σαφή ή έμμεσα μηνύματα κατά των πολέμων και της πείνας ή έχουν γραφτεί για να τιμήσουν θύματα βίας κυρίως στην Ιρλανδία. Έτσι δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν τα σχετικά μηνύματα στο video wall, αλλά και τα ηχητικά αποσπάσματα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της βραδιάς πριν από κάποια τραγούδια. Το video wall ήταν διπλής όψης και ανάμεσά στις δύο όψεις υπήρχε διάδρομος-γέφυρα. Εκεί πάνω βρέθηκε αρκετές φορές τόσο ο Μπόνο, όσο και ολόκληρη η μπάντα (για τρία τραγούδια), αποτελώντας μέρος των video που προβάλλονταν εκείνη τη στιγμή.

Το set list της βραδιάς περιελάμβανε 25 τραγούδια από όλη σχεδόν τη δισκογραφία της μπάντας. Από το Boy και το October των αρχών της δεκαετίας του ’80 μέχρι το τελευταίο τους Songs of Innocence.

Χθες επίσης, για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή τους περιοδεία, ερμήνευσαν το “All I Want Is You”.

Αναλυτικά, τα τραγούδια της βραδιάς ήταν:

SET 1

The Miracle (of Joey Ramone)
The Electric Co.
Vertigo
I Will Follow
Iris (Hold Me Close)
Cedarwood Road
Song for Someone
Sunday Bloody Sunday
Raised By Wolves
Until The End Of The World

SET 2

Invisible
Even Better Than The Real Thing
Mysterious Ways
Desire
All I Want Is You
Every Breaking Wave
October
Bullet The Blue Sky
Zooropa
Where The Streets Have No Name
Pride (In The Name Of Love)
With Or Without You

ENCORE

City Of Blinding Lights
Beautiful Day
One

Ειλικρινά δεν περίμενα να ζήσω μία τόσο έντονη και δυνατή εμπειρία. Παρόλο που τους U2 τους έχω δει και στην Αθήνα, νομίζω πως η χθεσινή συναυλία στο Λονδίνο θα είναι εύκολα μία από αυτές που θα έχω να θυμάμαι για μία ζωή…


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s